Att leva ett sunt och hälsosamt liv är något som de flesta människor strävar efter. Det behöver inte handla om att hålla svåra och jobbiga dieter utan man kan bara justera sitt vardagsliv på ett lite lättare och enklare sätt.

5737514-counting-sheepVarför det kan vara så svårt att hålla sig sund och hälsosam är en bra fråga. Men svaret på den frågan från människor som lyckats hålla sig på den rätta sidan av hälsolivet menar att det är otroligt enkelt. Vad det handlar om är att inte se förändringen som något jobbigt utan som något roligt. I våra liv finns det mängder av olika tips och trix för att hålla oss friska och pigga. Det kan handla om att börja dagen med en stärkande kopp kaffe medan man läser morgontidningen i lugn och ro. Här kommer andra snabba råd om hur du kan få lite mer energi och balans i livet.

Enkla tips

Det finns mycket enkla knep att göra för att hålla sig frisk och pigg. Nu när hösten har kommit så gäller det att tänka på detta extra mycket så vi håller oss friska och starka från förkylningar. Men det här med att vi måste gå och lägga oss klockan 20.00 och aldrig äta chips. Det kan du glömma. Man måste få unna sig lite godsaker i livet och sömnen är olika för alla. Vad det handlar om är att man måste finna sin egen balans och hur många timmar man mår bra av.

”Idén om att alla behöver åtta timmars sömn per natt är en källa till ångest och stress för många. Men för att må bra behöver de flesta bara mellan sex och en halv till sju och en halv timmars sömn, enligt en stor amerikansk studie. I den studerades över en miljon människors sömnvanor under tio år.” (läs mer)

Tänk på att finna bra vanor, att fånga solljuset när det infinner sig samt att äta mycket grönt så din kropp får energi.