Att må bra och känna sig frisk är viktigt oavsett om man är nio eller 99 år gammal, och vill man må bra på ålderns höst finns en hel del saker som man kan göra för sitt välmående – och den gäller såväl vad man äter som vad man har på sig.

KikärtssalladNär man börjar bli till åldern är krämpor, försvagad syn och svullna fötter något av ens vardag och visst går svullnaden att lösa med stödstrumpor, vilket man kan läsa mer om och beställa via en så enkel adress som http://stödstrumpor.se/. Någon som visste detta mycket väl är till exempel en 92-årig kvinna i Jönköping som bestred kommunen när hon inte beviljades ekonomiskt stöd för just sina stödstrumpor, något som Jnytt rapporterat om. Men krämporna och synen är det desto svårare att få bukt med. Skulle man kunna tro i alla fall. Men det är faktiskt enklare än vad man tror, allt handlar nämligen om balans.

Äta och klä sig för välmående

Att klä och äta rätt som gammal handlar mycket om balans. Är det kallt ute ska man inte strunta i mössa, halsduk och vantar om man är äldre än medelålder, för även om det nyligen bevisats att kyla inte ger en förkylning eller vintersjukdomar, så har kyla en negativ inverkan på leder, hud och skelett hos äldre. Sedan ska man inte glömma att även om kyla inte ger upphov till en förkylning så sprids virus dock lättare i kylan, det skriver Kristianstadsbladet. Sen ska man heller inte glömma att stoppa i sig rätt saker, både vinter som sommar, och när man är gammal behöver man annan kost än vad man en gång behövde när man var ung. Och tips och råd om detta kan man hitta hos Livsmedelsverket.