Kaffe är för många livets dryck och blir man erbjuden en kopp är den svår att motstå. Men, det gäller att se upp hur mycket klockan är om man vill kunna få en god natts sömn. Nu finns det forskning som visar att det tar många, många timmar innan kaffet är ur kroppen.

974785-obst-faceAtt ta sitt kaffe svart, med socker eller med mjölk. Alla dricker vi vårt kaffe på olika sätt. Men något som de flesta har gemensamt är att man gärna inte vill ta den sista koppen allt för sent. Speciellt inte när man kommer upp i åldern då sömnen blir allt viktigare och det blir allt viktigare att hålla en balanserad och bra kost. Följande citat går att finna på Expressen:

”Problemet är dock följande – enligt Webmd tar det mellan åtta till tio timmar för 75 procent av koffeinet att lämna din kropp. Detta betyder att koffeinets uppiggande effekt fortfarande rör runt i kroppen lagom till läggdags om du tar din sista kopp alldeles för sent.”

 

Så, med vetskapen om att det kan ta upp till över 10 timmar innan allt koffein försvunnit ur kroppen kanske man även ska ställa sig frågan om det även handlar lite om ens inställning till kaffe. Tror vi att vi inte kommer kunna somna så kommer vi att få det svårare, men om vi vill ta en kopp och anser att det är okej med sömnen så kommer det nog även att vara lugnt.