Att dricka ekologiskt är någonting som har blivit självklart för vissa, men inte för alla. Självklart ska smaken ligga i fokus när det kommer till vin och annan dryck, men om du kan – är det smart att välja ekologiskt snarare än icke.

Aldrig förr har den ekologiska trenden varit så stor – och det oberoende på vad du äter eller dricker. Men det är långt kvar innan alla väljer ekologiskt. Tyvärr. Du som fortfarande tvivlar på att ekologiskt är bra, bör läsa en artikel från Svenska Dagbladet där man skriver om hur ekologiskt vin vinner mark. Så här står det:

 Enligt naturskyddsföreningen är druvor, näst efter potatis, den gröda som besprutas allra hårdast vid konventionell odling. I de ekologiska vinerna som testades fanns däremot nästan inga rester av bekämpningsmedel alls.

Detta är goda nyheter, så klart. Om du är osäker på vilka viner som är goda och inte har koll på marknaden rekommenderas denna artikel. Där kan du läsa omVinkällare 10 fantastiska rödviner som exempelvis Tajano Rosso Piceno, Terre De Mistral, Manifesto Nero D Avola och Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere. Är det något speciellt vin du söker kan du även hitta detta, Xwine.se har vin på nätet till exempel. Glöm inte heller att det viktigaste när det kommer till vinet är just smaken – och den avgör du, så välj ett vin du föredrar.

Öl går självklart också ner

Ingen vindrickare? Då finns det såklart annat att dricka som är minst lika gott, som till exempel öl. I denna artikel från Svenskan har man gjort ett test på öl inför midsommar. Det är Svenska Dagbladets ölexpert Thomas Berglund som testat alla Systembolagets juninyheter, bland annat en svensk Gose och en belgisk ekologisk saison.