Vare sig man väljer att dricka ekologiskt kaffe eller inte, så är det en dryck som gör oss otroligt gott. Den varma drycken som är fylld av koffein som vi svenskar dricker otroligt mycket av, närmare bestämt näst mest i hela världen, är älskad av många. Och det är inget som man ska oroa sig för, för att dricka kaffe gör oss människor väldigt gott! Såhär skriver man om det på dn.se:

Greppa kaffekoppen, koffeinister. Kaffe kan minska påfrestningarna på stora kroppspulsådern, och därmed hjärtat, hos den som har högt blodtryck. Åtminstone om kaffet är grekiskt. Detta enligt en studie bland nästan 700 kvinnor och män mellan 65 och 100 år, bosatta på den grekiska ön Ikaria. En forskargrupp samlade in detaljerade uppgifter om deltagarnas levnadsvanor och mätte bland annat deras blodtryck, vikt och grad av åderförkalkning. (Läs resten av artikeln här).

Så om man oroar sig för att man kanske tar en kopp för mycket ibland, så kan man alltså sluta med det. Istället ska man fortsätta dricka, eller kanske rent av att börja göra det om man inte redan gör det, för man kommer må bra av det! Och det gäller såklart inte bara människor som bor och lever i Grekland, utan även för oss i Sverige. Så vill du ha ett tips på ett riktigt gott kaffe? Då tycker vi att du ska klicka in dig på caffeimpresso.se! Där kan man beställa hem riktigt gott kaffe, som kommer att göra en otroligt gott. Och ju bättre och godare kaffe det är, desto mer vill man dricka!