Hur lever man hälsosamt på enklaste och smartaste sätt? Bland annat genom att använda sunt förnuft när du äter och rör på dig. Lagom är faktiskt alltid bäst. Sedan kan det vara bra att äta på fasta tider också, men det visste du säkert redan.

 

För att ge kroppen så bra förutsättningar som möjligt att leva ett långt och förhoppningsvis friskt liv är det bra att äta nyttigt. Det vill säga äta så varierat och blandat som möjligt, med naturliga råvaror som grönsaker, fullkorn, nötter, baljväxter, frukt, fibrer och liknande. Gärna med extra tillskott i form av vitaepro, som du kan läsa mer om på http://www.vitaepro.com/.

Ät rätt tid på dagen + stor frukost

Det har kommit ny forskning som visar att måltidstajming är en viktig grej. För hälsan alltså. Och det håller just nu på att utvecklas till nästa stora hälsotrend. Även fast forskningen fortfarande är i sitt startskede och inte har så mycket att visa på. Men klart står det att vår hälsa påverkas inte bara vad vi äter utan även när vi äter det. Gärna ska du äta en sen och stadig frukost, sedan äta en medelstor lunch och en lätt middag. De som äter en större frukost än de som inte äter något alls på morgonen har även en större chans att gå ner de där extrakilona. En stor frukost är vidare förknippat med lägre vikt, mindre diabetes och lägre blodtryck. Mer om detta kan du bland annat läsa om här.

Samtidigt går det att läsa om hur många är överdrivet hälsosamma och att det inte är helt nyttigt att tänka bort alla onyttiga saker. En överdriven fixering vid hälsosam mat kan göra att man utesluter vissa näringsgrupper och inte få helhetsintaget av kosten, som man ju behöver. Allting ska med andra ord göras med måtta – även det här med hälsomedvetenheten.